Vyzkoušejte hot dog jinak. Shrimp rolls patří k ikonickým specialitám Nové Anglie a představují výtečnou volbu pro každého milovníka mořských plodů. Tento jednoduchý, ale chuťově výrazný recept na shrimp rolls spojuje šťavnaté krevety, svěží citron, křupavou celerovou nať a nadýchané hot dog briošky. Jsou ideální jako letní oběd, rychlá večeře nebo elegantní občerstvení pro hosty.
Ingredience
-
565 g krevet, oloupaných a s odstraněným střívkem
-
1/4 lžičky jedlé sody (volitelné, viz poznámky)
-
60 ml majonézy
-
1 stonek řapíkatého celeru (cca 55 g), najemno nakrájený
-
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
-
Čerstvá citronová šťáva dle chuti
-
Čerstvě mletý černý pepř
-
30 g másla, rozděleného na dvě části
-
4 hot dog rolky
Postup
-
(Volitelné) Marinování krevet
Pokud se rozhodnete krevety předem marinovat, promíchejte je v misce s 1 lžící (12 g) soli a jedlou sodou, dokud se rovnoměrně neobalí. Nechte 15–30 minut odležet v lednici. Pokud marinování vynecháte, pokračujte druhým krokem. -
Vaření krevet
Připravte si ledovou lázeň. Krevety vložte do středně velkého hrnce se studenou vodou (pokud jste použili jedlou sodu, není třeba je oplachovat). Zahřívejte na středně vysokém plameni a občas promíchejte, dokud teplota nedosáhne 77 °C a krevety nebudou právě dovařené. Teplotu upravujte tak, aby nepřesáhla 77 °C. -
Zchlazení a krájení
Scezené krevety přendejte do ledové lázně, aby rychle vychladly. Poté je vyjměte, nakrájejte na kousky a přendejte do mísy. -
Příprava náplně
Přidejte majonézu, celer a pažitku. Důkladně promíchejte. Dochucujte citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Směs lze uchovat v lednici až do podávání. -
Příprava rolek
Na pánvi rozpusťte polovinu másla a opečte jeden bok rolek. Poté přidejte druhou polovinu másla a opečte i druhý bok. Rolky by měly být zvenku lehce křupavé a uvnitř měkké. -
Servírování
Teplé rolky naplňte studenou krevetovou náplní a ihned podávejte.
Tipy pro ještě lepší výsledek
-
Pro extra svěží chuť přidejte špetku citronové kůry.
-
Pokud neseženete hot dog housky, použijte jakékoli měkké máslové houstičky.
-
Náplň můžete obohatit několika kapkami worcesterské omáčky nebo lžičkou dijonské hořčice.


