Jedná se o dravou platýsovitou rybu vyskytující se v chladných vodách severní polokoule.
Velký, dravý kalmár, který žije v celé východní části Tichého oceánu.
Marinovaný losos je stejně jako předchozí druhy vyroben z čerstvého superior lososa. Losos je marinován solí a cukrem, s výsledným dochucením koprem, či pepřem. Produkt je bez přidaných barviv a konzervantů. Baleno je jako celá fileta, zavakuováno na zlatém tácku, plátkovaná, či neplátkovaná, nebo jako 200g a 500g plátkovaná porce, vakuovaná na zlatém tácku.
Uzený losos teplým kouřem je stejně jako losos uzený studeným kouřem připravován výhradně z čerstvého superior lososa. Marinován je navíc v kopru, pepři a hořčici, bez přidaných barviv a konzervantů. Uzení při vyšších teplotách dodává masu jinou strukturu, kdy se maso již téměř rozpadá. Díky tomuto typu uzení, které také probíhá jedině na bukovém dřevě, má i tento druh uzeného lososa svou specifickou chuť a vůni. Baleno je jako celá fileta, nebo cca 200g steak. K dostání jak v modrém, tak ve vánočním balení.
Je připravován vždy pouze z čerstvého lososa atlantského (salmo salar). Čerstvost je dána závozem suroviny několikrát týdně přímo z norských farem, kde je losos chován již od embrya, je tak tedy zaručena i jednoznačná superior kvalita. K marinaci je použito pouze přírodních látek, jako je sůl a cukr, nejsou tedy přidávány žádné konzervanty ani látky měnící barvu suroviny (koloranty). Uzení probíhá podle původních receptur pouze na bukovém dřevě, což dává našemu lososu tu pravou přírodní a nezaměnitelnou chuť a vůni.