Na platformě Fjordu Bohemia dodržujeme striktní hygienická pravidla a kontrolu kvality. Fjord Bohemia má svého vlastního manažera kvality….
Oddělení kvality
Hygienická pravidla
Výroba potravin je velmi citlivým oborem, ve kterém je nutné dodržovat striktní hygienická pravidla.
Pro mořské/ sladkovodní ryby a výrobky z nich to platí dvojnásob vzhledem k náchylnosti rybích produktů k rychlé zkáze.
Výrobní podmínky a způsob zacházení s produkty, tzv. správná výrobní a hygienická praxe musí být dodržována a je denně kontrolována.
Kontroly/Audity
Platforma Fjord Bohemia s.r.o. je pod trvalým dozorem krajské veterinární správy v Praze.
Mimo pravidelné kontroly státního sektoru je prováděna kontrola ze strany zákazníků (dodavatelské audity).
Další kontrolou nad správným fungováním platformy v Čakovicích je audit mezinárodního standardu pro výrobu potravin IFS.
Aktuálně získané certifikace:
IFSIFS - Certificate of Conformity
Mezinárodní standard IFS se zaměřuje na bezpečnost, kvalitu a zákonné požadavky při výrobě potravin. Vznikl jako požadavek obchodních řetězců na větší transparentnost a jednotnost při posuzování dodavatelů z hlediska potravinářské bezpečnosti dodávaných výrobků.
MSC je světová certifikace trvale udržitelného rybolovu. Aby nebyla ohrožena přírodní populace mořských živočichů, musí být loveni v určitém množství. Certifikace zaručuje, že k lovu jsou používány jen takové prostředky, které nezpůsobují vedlejší škody na mořských ekosystémech.
ASC certifikuje jen farmové chovy mořských i sladkovodních druhů vybraných na základě jejich možného vlivu na životní prostředí a společnost (místní komunity).